LA TABOR DE LES CULTURES !!!

LA TABOR DE LES CULTURES !!!

3 de maig de 2018 AFA Tabor 0

El passat divendres 25 de maig es va celebrar la primera edició de la Tabor de les Cultures.

La Comissió Inclusiva va donar la benvinguda a les famílies de l’escola, formades per pares i mares de 40 nacionalitats diferents.

 

Les membres de le comissió van llegir un manifest que feia emfàsi en la sensibilització en aspectes tan diferents com la inclusió dins de la multiculturalitat, els punts d’unió dins de la diversitat i l’empatia vers les opinions dels altres per tal d’enriquirnos i fer-nos créixer emocionalment. Tot això dins del marc d’un projecte educatiu que abarca tant a la comunitat educativa com a les famílies.

El manifest acabava agraint, molt especialmente, al grup de mestres i teixit educatiu de la Tabor, la forta implicació en l’acompanyament respectuós de les nenes i nens de l’escola i el fet de fer de la Tabor una escola oberta i inclusiva on els petits juguen i aprenen a ser feliços.

En el transcurs de la festa es va poder gaudir de tastets de menjars d’arreu del món cuinats per les famílies participants, escoltar músiques tradicionals de diverses cultures, relaxar-se a la zona de jocs per a la canalla o fer un taller de creació d’un bon pa amb tomàquet de la mà d’una de les mares de l’escola.

 

També el nostres petits van poder divertir-se amb un joc de rotllana de la Xina, acompanyats d’una altra mare de la Tabor.

Seguidament, vam poder presenciar un dels balls típics de Cochabamba (Bolívia) que va ballar l’Alejandro, alumne de tercer de primària.

Els infants, a més, van poder tocar els djembés (instruments de percussió originaris de l’Àfrica) amb el Papa Yoro, músic del grup Àfrica Pasteef, que també ens va interpretar una cançó infantil senegalesa.

Per acabar, vam poder gaudir d’una gran festa de pinyata, l’element estrella de totes les festes infantils a Mèxic. Els més petits van poder donar cops a una gran pinyata en forma de planeta Terra, que simbolitzava la unió de les 40 nacionalitats diferents que formen les famílies de la Tabor.

Des de la Comissió Inclusiva fem una crida a les famílies que ho vulguin a participar a la comissió. Ens agradaria molt incorporar noves col·laboracions. Si teniu noves idees o penseu que podeu aportar alguna cosa, no dubteu a posar-vos en contacte amb l’AFA i ser-ne part activa.

Finalment, tenim el desig que la Tabor de les Cultures esdevingui tradició a la nostra escola. Per tant, us agraïm la vostra presència i esperem veure-us a tots a la propera edició!

 

COMISSIÓ INCLUSIVA

AFA TABOR

 


A la Tabor tenim 40 nacionalitats diferents entre totes les famílies. Ho sabies?…

Divendres 25 de maig a les 16.45 volem celebrar la nostra multiculturalitat al pati de l’escola!

Vols compartir un trosset de la teva cultura?

Pots:

 • portar música del teu país
 •  ensenyar un ball de la teva terra
 • fer una manualitat amb els nens
 • portar llibres infantils en el teu idioma
 • compartir una tradició de la teva gent
 • portar menjar típic del teu poble

Necessitem mares, pares, german@s, àvi@s, tiet@s, tots poden col·laborar!

Nosaltres t’ajudarem amb l’idioma, el material, els ingredients i el que faci falta!
També necessitem un@ Fotògraf@ i un@ D.J!

 Apunta-t’hi!

Posa’t en contacte amb la Comissió Escola Inclusiva inclusiva_afa@tabor.cat o amb l’AFA  afa@tabor.cat o passa’t per l’oficina de l’AFA o per Secretaria (Griselda)

Hi seran totes les cultures, no hi pot faltar la teva!

 


En la Tabor tenemos 40 nacionalidades diferentes entre todas las familias. ¿Lo sabías?…

El viernes 25 de mayo a las 16:45 queremos celebrar nuestra multiculturalidad en el patio de la escuela!

Quieres compartir un cachito de tu cultura?

Puedes:

 • traer música de tu país
 • enseñar un baile de tu tierra
 • hacer una manualidad con los niños
 • traer libros infantiles en tu idioma
 • compartir una tradición de tu gente
 • llevar bocaditos de comida típica de tu pueblo

Necesitamos madres, padres, herman@s, abuel@s, ti@s, todos pueden colaborar!

Nosotr@s te ayudaremos con el idioma, el material, los ingredientes y lo que haga falta!

También necesitamos un@ fotógraf@ y un@ D.J!

Apúntate!

Ponte en contacto con la Comisión Escola Inclusiva inclusiva_afa@tabor.cat  o con el AFA afa@tabor.cat  o pásate por la oficina del AFA o por Secretaría (Griselda)

Estarán todas las culturas, no puede faltar la tuya! traductor »