MÚSICA

Escola Pública d'Infantil i Primària

L’Educació Musical incideix en el desenvolupament dels nens d’una manera única i insubstituïble.

Segons Edgar Willems, “L’educació ben entesa no és sols una preparació per a la vida; és en ella mateixa una manifestació permanent i harmoniosa de la vida. Hauria de ser així per a l’educació musical que apel.la a la majoria de les facultats rectores de l’ésser humà.”

A l’escola treballem la música des de P3 amb la mestra especialista de música. A l’educació infantil la música és molt vivencial perquè busquem el descobrim del propi cos, de l’espai, dels companys… a través d’audicions, cançons, jocs rítmics i melòdics… utilitzant tot tipus de materials.

A partir de primària, seguim amb el treball del cos a través de moviments lliures i pautats, de danses. També anem introduint diferents aspectes del llenguatge musical. A partir de 4t de primària introduïm la flauta dolça.

Com a escola, fem sortides de música sempre buscant la qualitat musical i l’apropament als infants. A 2n de primària participem en el Dansa Ara (/Ajuntament de Barcelona), a 4t de primària portem a terme un projecte de Sardanes i Ball de Bastons per tal d’acostar la cultura popular als nostres infants i, a 5è de primària participem en la Cantània (activitat organitzada per l’Auditori de Barcelona).

A més a més, ens nens i nenes de 4t de primària participen en una Cantada de Nadales a les residències d’avis que tenim a prop de l’escola. És una activitat molt enriquidora i motivadora, tan pels nens/es com pels avis.

Per Nadal, tota l’escola participa en una Cantata de Nadal que és oberta a les famílies.

 

 

traductor »