INTERROGATORI EN 3r GRAU

En el marc del Festival BCNegra, s’inicia aquest projecte avalat per l’Ajuntament de Barcelona. Consisteix en dur a terme unes quantes dinàmiques de club de lectura i treball sobre el text per apropar uns quants alumnes de 2n i 6è de primària i de 3 i 4r d’ESO a quatre personatges emblemàtics de la ficció negra: L’Inspector Sito (A. Iturbe), Felip Marlot (Joaquim Carbó), Flanagan (Andreu Martín i Jaume Ribera) i la Petra Delicado (Alicia Giménez Bartlett).

Els alumnes i les alumnes participants llançaran un pacífic tercer grau sobre els autors i autores, així com sobre els seus personatges, que visitaran els centres educatius durant la setmana del festival.

El projecte vol implementar dinàmiques de club de lectura en els diferents nivells educatius que hi participen i, alhora, proposar un contrapunt entre el creador i el personatge creat a través d’una activitat lúdica que treballi el text i el sentit crític sobre el mateix.

Al mes de novembre, l’Oriol va venir a explicar-nos el projecte. Tot seguit ens va repartir els llibres que hem de llegir. Ens ha tocat llegir “L’inspector Sito i Mai Tinc-Po. Un misteri molt magnètic”, escrit per Antonio Iturbe. També ens va anunciar que el propi autor vindrà a parlar amb nosaltres i que estan fent el possible perquè l’inspector Sito pugui venir també!

Hem passat gairebé un mes llegint el llibre a l’aula, utilitzant diverses tècniques de lectura i comprensió lectora: lectura del títol i les imatges, pluja d’idees sobre l’argument a partir de les il·lustracions, lectura individual en silenci i en veu alta, lectura en parelles i lectura de les professores com a modelatge. Ens ha agradat tant la lectura que alguns infants han anat a comprar altres llibres d’aquesta mateixa col·lecció, han anat a buscar-los a la biblioteca o, fins i tot, els han demanat al Pare Noel o als Reis!

Al mes de gener ha tornat a venir l’Oriol a fer una segona sessió, on hem preparat l’interrogatori: cadascú hem pensat i escrit dues preguntes, una dirigida a l’Antonio (l’autor) i l’altre  per a l’inspector Sito (el personatge).

Ara només ens queda esperar uns dies més i rebre la visita, on podrem conèixer a tots dos. Ens fa molta il·lusió i tenim moltes ganes que arribi aquest dia!

Aquest projecte el porten a terme els alumnes de 2n curs.

 

 

traductor »