UN DIA ESPECIAL EN FAMÍLIA

UN DIA ESPECIAL EN FAMÍLIA (P4 i P5)

A la comunitat de petits (P4 i P5) fomentem la relació família-escola i aprofitem per treballar l’expressió oral dels infants. Tot això ho portem a terme a través de la proposta Un dia Especial en Família.

Cada infant presenta davant del grup una activitat, sortida o experiència rellevant que hagi viscut amb la seva família i que vulgui compartir amb la resta del grup-classe. A banda, amb la col·laboració de la família, l’infant prepara un suport visual per facilitar-li la presentació i captar l’atenció de la resta de companys i companyes: un mural, fotografies, algun objecte rellevant per l’explicació, una presentació powerpoint, etc.

Amb aquesta proposta volem caminar cap a una relació més estreta amb les diferents famílies, coneixent els seus interessos i preferències i donant-los un espai dins de l’aula. És un moment bonic per l’infant que explica el que ha fet amb la seva família i també ho és per a la resta d’infants, còmplices d’aquest moment a través de la presentació i posteriors preguntes o curiositats.

És una activitat motivadora per a tothom on els agrada compartir amb els companys/es la seva experiència amb la resta del grup.  I a més, com que en aquesta edat es desperta la curiositat en llegir cartells, desxifrar paraules i associar-les amb altres, etc. també els animem a escriure paraules relacionades amb allò que explicaran per a què així recordin l’experiència viscuda.

traductor »